Navigatie

woensdag 30 januari 2013

Aardwarmteplaza tijdens Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem


Van dinsdag 19 t/m donderdag 21 februari zijn wij wederom aanwezig de Tuinbouw Relatiedagen  te Gorinchem. U vindt ons, samen met onze partners van de “Aardwarmte Plaza” groep op standnummer 444.

De Aardwarmte Plaza biedt u een uitgesproken gelegenheid om u breed te laten informeren over de mogelijkheden van aardwarmte c.q. geothermie. Ekwadraat zal u uitgebreid informeren over de kansen, mogelijkheden en benodigdheden m.b.t. de  SDE+ 2013.

December 2012 heeft u een bericht kunnen lezen over de wijziging in de SDE+ voor 2013 voor geothermie:

‘Geothermie heeft in 2012 een fors beslag gelegd op het budget. Daarom worden de mogelijkheden voor geothermie aangepast. Er worden twee categorieën geothermie gecreëerd; projecten tot een boordiepte van 2700 meter en projecten met een diepere boordiepte. In deze categorieën wordt de subsidiabel te benutten warmte gemaximeerd.’

Vanaf 4 april 2013 kunt u uw aanvraag digitaal indienen bij Agentschap NL. bij beschikking geldt de subsidie voor een periode van maximaal 15 jaar en maximaal 5500 vollasturen per aanvraag.  De SDE+ wordt maandelijks uitgekeerd met een voorschot van 80% en jaarlijks bijgesteld. Ook is ‘banking’ van toepassing op geothermie.  dit biedt de mogelijkheid om gemiste productie later in te halen met uiteindelijk een jaar extra om dit te realiseren.

Om een aanvraag voor aardwarmte te kunnen doen heeft u de volgende zaken nodig:

·         Opsporingsvergunning

·         Geologisch rapport / Doublet Calc

·         Bouwvergunning

·         Investeringsbegroting

·         Financieringsplan

·         Exploitatiebegroting

·         Bedrijfsplan

·         Warmtebalans

Daarnaast is voor het Europese Milieusteunkader (MSK) van belang om een berekening in de vorm van een MSK-cumulatietoets (MSK-toets) uit te laten voeren. Dit is nodig wanneer er andere subsidies (bv. MEI/GMO) van toepassing zijn op uw bedrijf. De MSK-toets berekend de overcompensatie (oversubsidiëring). De overcompensatie wordt door korting op het totaal aantal maanden gecompenseerd en daarmee wordt de hoeveelheid te verwachten SDE-subsidie bepaald. Bij de uitvoer van de MSK-toets is  een inventarisatie van energie-verbruiksgegevens benodigd.

Wij zien u graag tegemoet op de Tuinbouwrelatiedagen in Gorinchem. Uiteraard kunt buiten deze dagen om ook contact opnemen via  onderstaande contactgegevens!

Adri Kuyper
088 - 4000 500
akuyper@ekwadraat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten